Dagopvang

Op de Dagopvang kunnen kindjes van 0 t/m 3 jaar elke werkdag van 7.30 uur tot 18.30 uur meespelen.
Uw kind speelt zo veel mogelijk met leeftijdsgenootjes samen in een groep. Zo kunnen de aangeboden activiteiten optimaal afgestemd worden op het niveau van uw kind.

De Dagopvang is altijd in of dichtbij het Omnis Kindcentrum gevestigd. Handig voor u en vertrouwd voor uw kind!

Uw baby speelt met andere baby’s in de babygroep

In de babygroep krijgt uw baby de liefdevolle verzorging en aandacht die hij of zij nodig heeft. Op zachte kleden kan uw kindje leren kruipen en hij of zij speelt in de grondbox met andere baby’s. De eerste vriendjes leert uw kindje kennen op de dagopvang. Hoe klein uw kindje ook is, kinderen reageren op elkaar, herkennen elkaar en zoeken elkaar op.

De juiste prikkels

Met de juiste prikkels stimuleren we de ontwikkeling van uw baby. Door kleine, speelse en afwisselende bezigheden, zoals in de spiegel kijken, kruipen over de mat of voorlezen, ondersteunen we de ontwikkeling van uw kindje.

Uw baby ontwikkelt zich gemakkelijker wanneer hij of zij vaker naar de opvang komt. Het biedt rust en stabiliteit. Ook de pedagogisch medewerkers leren uw kindje, de behoeftes en de ontwikkellijn goed kennen. Hierdoor kunnen ze uw kindje beter begeleiden en stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Uw peuter ontdekt elke dag nieuwe dingen in de peutergroep

Als uw kind 2 jaar wordt, dan mag hij of zij meespelen in de peutergroep. Uw peuter van 2 of 3 jaar maakt hier zijn of haar eerste vriendjes en leert delen en samen spelen. Dagelijks lekker spelen, bewegen en naar buiten.

Goed voorbereid naar de basisschool

Wanneer uw peuter naar de peutergroep gaat, maakt hij of zij al snel een nieuw vriendje; Puk. Dit is een pop die bij de methode ‘Uk & Puk’ hoort. Deze methode bestaat uit verschillende thema’s, waarmee uw kind steeds een aantal weken aan de slag gaat. Puk maakt samen met uw peuter allerlei herkenbare, leuke en spannende dingen mee en spelenderwijs leert uw kind een heleboel nieuwe vaardigheden. Tijdens het thema ‘Eet smakelijk’ proeft uw peuter bijvoorbeeld stukjes groente en fruit en ontdekt of hij of zij met een vork kan eten, leert waar eten vandaan komt en knutselt een eigen placemat.

Door de activiteiten die uw peuter binnen de thema’s doet, maakt hij of zij kennis met begrippen als: groot en klein, dichtbij en ver weg, boven en onder, naast en in. De liedjes die we samen zingen stimuleren de spraak- en taalontwikkeling en leren uw peuter beginnend tellen, vriendjes maken, delen, op de beurt wachten en te bewegen op muziek wat goed is voor de lichamelijke ontwikkeling.

Op de peutergroep wordt er veel samengewerkt met de kleuters van de basisschool. De peuters en kleuters werken aan dezelfde thema’s en gaan vaak bij elkaar op bezoek. Uw peuter wordt zo goed voorbereid op de basisschool, waardoor de overstap minder groot is.

Inschrijven voor opvang bij Kibeo

Inschrijven voor opvang bij Windekind