Talent voor de Toekomst

De gratis workshops na schooltijd van Talent voor de Toekomst worden aangeboden op 5 van de 6 Omnis-locaties. Ze helpen uw kind bij het ontdekken van de eigen passies en het ontwikkelen van de talenten. Met de naschoolse activiteiten verbinden we het leren onder schooltijd met het leren buiten schooltijd.

De workshops van Talent voor de Toekomst zijn altijd gebaseerd op één van de vier pijlers:

  • Natuur & Techniek
  • Kunst & Cultuur
  • Wetenschap & Educatie
  • Sport & Spel

Wat betekent dit voor uw kind?

Tijdens de workshops oefent uw kind allerlei vaardigheden. Altijd spelenderwijs, op een leuke manier én passend bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Een paar voorbeelden:

  • Tijdens de workshop koken wordt dankzij de recepten de leesvaardigheid van uw kind gestimuleerd. Rekenen wordt geoefend tijdens het wegen van de ingrediënten, terwijl het snijden een beroep doet op de fijne motoriek.
  • Volgt uw kind een workshop Lego Education dan worden de technische vaardigheden geoefend en is uw kind bezig met programmeren.
  • Een workshop musical laat uw kind kennis maken met creativiteit en samenwerken.

De workshops worden georganiseerd door de leerkrachten van uw kind of door externe organisaties. Er zit veel variatie in het aanbod, zodat uw kind steeds weer aan andere, uitdagende activiteiten kan meedoen.

Hoe werkt het?

Talent voor de Toekomst wordt tweemaal per week op wisselende dagen georganiseerd van 14.00 tot 15.30 uur. Tijdens de activiteiten spelen de kinderen eerst een half uur buiten en daarna volgen ze een workshop van 60 minuten. U dient uw kind minimaal minimaal twee weken voor aanvang van de activiteit in te schrijven via Parro.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met Jolanda van der Hoek – Osinga, coördinator Talent voor de Toekomst. U kunt haar bereiken via talentvoordetoekomst@omnisscholen.nl of 06-86 83 60 71.