Warmetruiendag: de verwarming een graadje lager en een dikke trui aan

Op vrijdag 2 februari is het de jaarlijkse Warmetruiendag. Zowel de leerlingen als leerkrachten van verschillende Omnis Kindcentra geven gehoor aan de oproep van wethouder Witkam om deze dag een dikke trui aan te trekken. Want de verwarming gaat die dag een graadje lager. Zo worden de leerlingen zich bewust van energiebesparing en de impact hiervan op het milieu. En tijdens deze dag mogen bezoekjes natuurlijk niet ontbreken.

Spelenderwijs leren over energiebesparing met een gast als quizmaster
De leerlingen en leerkrachten van Omnis Kindcentrum de Meidoorn in Nisse krijgen op Warmetruiendag bezoek van burgemeester Dijksterhuis. Hij gaat met de leerlingen van groep 7/8 in gesprek over energiebesparing en de gevolgen van klimaatverandering.
Ook speelt hij samen met de leerlingen de ‘muts op, muts af quiz’ over het klimaat en energiebesparing. De leerlingen en leerkrachten van Omnis Kindcentrum de Schakel in Oudelande krijgen ook bezoek. Hier komt wethouder van der Plasse langs om met de leerlingen van groep 6/7/8 te praten en te quizzen.

Het bezoek van de burgemeester en de wethouder is bedoeld om kinderen bewust te maken van de klimaatverandering en dat dit vooral komt door ons energieverbruik. Tijdens de ‘muts op, muts af quiz’ leren zij spelenderwijs veel over energiebesparing en duurzaamheid.

Over Warmetruiendag
Onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’ is Warmetruiendag de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. Samen hebben we een enorm energiebesparingspotentieel. Want als iedereen één graadje lager stookt, één stookseizoen lang, bespaart dat 1 megaton CO₂. Dat is een flinke hap uit de 3,4 megaton uitstoot die Nederland voor 2030 moet besparen in alle gebouwen. Het doel van Warmetruiendag is om nog meer mensen te enthousiasmeren voor energiebesparing. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen bewuster omgaat met energie, nadat ze hebben deelgenomen aan Warmetruiendag.