Mogelijke sluiting basisschool Hoedekenskerke

Op 21 september is er in de PZC een artikel verschenen over een mogelijke sluiting van basisschool De Regenboog in Hoedekenskerke. Omnis werd ook genoemd in dit artikel en dit heeft ervoor gezorgd dat er vragen ontstonden onder enkele ouders. Graag delen wij onze zienswijze met alle ouders.

De kindcentra van Omnis zijn gespecialiseerd in kleinschaligheid. De indeling van de groepen, onze onderwijsmethodes en de taakverdeling van de collega’s zijn hierop afgestemd. Wij bieden onderwijs op een andere manier aan dan scholen die nog werken met de klassieke indeling van een opsplitsing per groep. Zo kunnen we de leerlingen meer persoonlijke aandacht geven en het onderwijs beter laten aansluiten op het ontwikkelniveau van ieder kind. Dit zien we ook terug in de scores van de eindtoets, deze zijn hoger dan het landelijk gemiddelde.

Daarnaast vinden wij het voor de leefbaarheid van de kleine dorpen belangrijk dat er een basisschool aanwezig is. Met het aantal kinderen dat momenteel meespeelt op de Dagopvang van onze kindcentra, verwachten we dat er in de toekomst voldoende kinderen instromen in het basisonderwijs.