Omnis Kindcentrum de Meidoorn wint tweede plaats bij prijsvraag YESC

De middenbouw van Omnis Kindcentrum de Meidoorn uit Nisse deed mee aan de prijsvraag van de YESC “Hoe versnellen we de energietransitie in Zeeland?”. De YESC (Young Energy Society Challenge) is een project van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. Tijdens het slotfestival van de challenge, op donderdag 12 december 2019, werd bekend dat de Meidoorn uit meer dan 120 inzendingen door de vakjury als één van de winnaars is uitgeroepen.

Omnis Kindcentrum de Meidoorn wint tweede plaats dankzij de inzending ‘Eet meer groente en fruit uit Zeeland’
De leerlingen van de middenbouw van de Meidoorn hebben samen een prentenboek gemaakt over de herkomst van voedsel en over hoe belangrijk het is om voor lokale producten te kiezen die in het seizoen zijn. Daarvan is een filmpje gemaakt en ingezonden als oplossing voor de prijsvraag. De prijsvraag sloot perfect aan bij het thema waar de leerlingen van de Meidoorn op dat moment aan werkten, namelijk ‘Waar komt ons eten vandaan?”.
De Meidoorn wint met de inzending aan de YESC een bedrag van € 250,-. Dit bedrag wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van het thematisch werken binnen het kindcentrum. Denk hierbij aan de moestuin, het buitenatelier en gastlessen die regelmatig verzorgd worden. De Meidoorn is namelijk een groen kindcentrum waar leren van, met en in de natuur centraal staat.