Jaarlijkse Pannenkoekdag voor de bewoners van de Zwake en de leerlingen van de Linden

Al jaren vieren de bewoners van de Zwake en de leerlingen van Omnis Kindcentrum de Linden in ‘s-Gravenpolder samen de Nationale Pannenkoekdag. Vorig jaar gooide het coronavirus roet in het eten en kon de Pannenkoekdag niet doorgaan. Ook dit jaar kon de gezamenlijke viering niet in de traditionele vorm plaatsvinden. Toch was er een leuke alternatieve activiteit bedacht voor de bewoners en de leerlingen.

Pannenkoeken en kleurplaten
Voor de bewoners de Zwake werden de pannenkoeken dit jaar op 19 maart gebakken door de medewerkers van de Zwake. Voor de kinderen van Omnis Kindcentrum de Linden was er een kleurwedstrijd georganiseerd door de bewoners en medewerkers van de Zwake. Zij hebben ook de kleurprestaties van de leerlingen beoordeeld. De prijsuitreiking vond, geheel coronaproof, plaats op 19 maart. Voor elke combinatiegroep van de Linden viel er een mooie prijs te verdienen: Dex, Fay, Nicky en Batoul waren de gelukkige winnaars. Alle leerlingen ontvingen sowieso een prijsje voor hun creatieve inzet.

Binding met het dorp dankzij gezamenlijke activiteiten
“We zijn blij dat we een alternatief hebben gevonden voor de Nationale Pannenkoekdag”, zegt schoolcoördinator Aukje Akerboom. “Binnen de Linden hechten we veel waarde aan een goede binding met het dorp en een fijne samenwerking met onze buren van de Zwake. Het is altijd mooi om te zien hoe jong en oud zich met elkaar verbonden voelen tijdens zulke activiteiten. Verder leren onze leerlingen op deze manier wat maatschappelijke verantwoordelijkheid betekent”.