Groep 7/8 van De Linden doet mee aan de TextielRace

De TextielRace is een wedstrijd waarbij scholen zoveel mogelijk textiel inzamelen. Voor elke kilo kleding krijgen de scholen punten. De school die de meeste punten verzamelt, wint een schoolreis naar de Uitvindfabriek in Breda. De leerlingen van Omnis Kindcentrum De Linden in ’s-Gravenpolder zijn de uitdaging aangegaan en proberen de komende tijd zoveel mogelijk textiel in te zamelen.

Leuk en leerzaam inzamelen van oude kleding en textiel
Het maken van nieuwe kleding heeft invloed op het milieu, de TextielRace maakt kinderen hier bewust van. Zo is er voor het maken van een spijkerbroek 8000 liter water nodig.Veel kleding wordt gemaakt van katoen, wat afkomstig is van de katoenplant. Bij het kweken van deze planten wordt veel gif gebruikt wat in de grond terechtkomt.
Door mee te doen aan de TextielRace leren de kinderen spelenderwijs over de voordelen van textielrecycling.

Help de leerlingen
Heeft u oud textiel, zoals (kapotte) kleding, handdoeken, gordijnen, hoeden, mutsen, petten, noem maar op en wilt u meehelpen bij de inzameling? Ga naar www.textielrace.nl en geef aan welk textiel u heeft. Vul uw postcode in en volg de verdere stappen op de website. De leerlingen van De Linden komen het graag bij u thuis ophalen. De inzamelingsactie duurt tot 8 juni.