Een extra leuke aftrap van de Nationale Voorleesdagen bij Omnis

De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar gehouden van 22 januari t/m 1 februari. Voorlezen is leuk en erg belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom besteden ook de Omnis Kindcentra op bijzondere wijze aandacht aan De Nationale Voorleesdagen.

Hoog bezoek en een gezellige lunch op de Linden in ’s-Gravenpolder en de Franck van Borssele in Borssele
Twee Omnis Kindcentra krijgen hoog bezoek tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Wethouder Marga van de Plasse komt op 22 januari om 11 uur voorlezen in Omnis Kindcentrum de Linden in ‘s Gravenpolder. Eerst bij groep 1 t/m 4 en daarna bij groep 5 t/m 8. Een deel van de peutergroep van Kibeo waarmee ze het gebouw delen, sluit gezellig aan bij het meeluisteren en later bij het lunchen. Want tussen de middag krijgen alle leerlingen van het kindcentrum een gezellige lunch aangeboden, georganiseerd door de ouders van de activiteitencommissie.

Wethouder Kees Weststrate komt op 22 januari ook voorlezen aan alle leerlingen en de peuters van Omnis Kindcentrum Franck van Borssele in Borssele. Daarna krijgen ook hier alle kinderen een lunch van de ouderraad.

Over de Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen zijn een project van Stichting lezen en worden jaarlijks georganiseerd door CPNB. Ieder jaar wordt er het Prentenboek van het Jaar gekozen. Het prentenboek van 2020 is ‘Moppereend’ geschreven door Petr Horáček.