De Linden start een KinderzwerfboekStation

Op woensdag 6 oktober was het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland werden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Omnis Kindcentrum de Linden in ’s-Gravenpolder deed mee! Zij riepen kinderen op om gelezen kinderboeken bij hen te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Breng een boek
De Kinderboekenweek startte dit jaar op 6 oktober. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Omnis Kindcentrum de Linden steunt dit initiatief van harte. Daarom startte de Linden een KinderzwerfboekStation en roept kinderen in ’s-Gravenpolder op om een gelezen kinderboek te brengen. Natuurlijk kunnen kinderen dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Je mag ook een boek pakken zonder er eentje in te leveren.

Wat is een KinderzwerfboekStation?
Bij Omnis Kindcentrum De Linden staat sinds 6 oktober een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.
De Zwerfboekenkast staat bij droog weer op schooldagen van 14:00 uur tot 16:30 uur naast de voordeur van de Omnis Kindcentrum de Linden.

Officiële opening KinderzwerfboekStation
Burgermeester Gerben Dijksterhuis kwam op woensdag 6 oktober het KinderzwerfboekStation bij Omnis Kindcentrum De Linden officieel openen. Hij las eerst een verhaal voor aan alle kinderen, daarna werd het KinderzwerfboekStation officieel geopend!

Kijk voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations op www.kinderzwerfboek.nl