De kleuters van Omnis Kindcentrum de Reiger zijn erg blij met hun buitentafel

Nog meer buiten leren, spelen, eten, optreden en ontdekken! Dankzij de hulp van een aantal vrijwilligers staat er nu op het kleuterplein van Omnis Kindcentrum de Reiger in Heinkenszand een buitentafel/podium dat dit mogelijk maakt. Uit onderzoek blijkt dat kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom wordt er regelmatig buiten les gegeven op de Reiger. De leerlingen worden hierbij uitgedaagd op ontdekking te gaan en de lesstof op een andere manier te ervaren.

Stap voor stap naar een groener en uitdagender plein
“Iedereen neemt de eigen stoel mee, we gaan naar buiten voor deze les.” Dit zal de komende tijd nog vaak gezegd worden door de leerkrachten van groep 1/2 van Omnis Kindcentrum de Reiger in Heinkenszand. Zodra het weer het enigszins toelaat, kan er gewerkt en geluncht worden aan de nieuwe buitentafel op het kleuterplein. Daarnaast is de tafel ook een podium, wat de creativiteit van de kleuters prikkelt en uitnodigt tot bijvoorbeeld spontane optredens.

De buitentafel is een volgende stap naar een groener en uitdagender plein voor de Reiger. In 2019 is er gestart met de aanpassing van het speelplein. Het oude speelplein bevatte erg veel tegels, maar met hulp van een hovenier, ouders, leerlingen en leerkrachten heeft het plein inmiddels een ware metamorfose ondergaan.

Het plein is nu zo ingedeeld dat het uitnodigt tot diverse vormen van spel en beweging, passend bij de leeftijd van de kinderen. Daarbij zijn er ook plekken ingericht waar leerlingen buiten onderwijs kunnen krijgen, zo is er bijvoorbeeld een leerkuil en een cirkel met boomstammen waarop je kunt zitten.
De leerlingen, ouders en leerkrachten zijn erg blij met de nieuwe situatie.