De Franck van Borssele krijgt eigen Voedselbosje

Op donderdag 9 december was het dan zover. Esmeralda van IVN Natuureducatie kwam samen met de hovenier een kijkje nemen op het plein van Omnis Kindcentrum Franck van Borssele. Er wordt volgend jaar namelijk een heus Voedselbosje aangelegd op het plein. De locatie voor het Voedselbosje is bepaald en het team kreeg uitleg over het vervolgtraject.

Er is alvast een plattegrond gemaakt waarop te zien is hoe het eruit gaat zien. In maart wordt het Voedselbosje aangelegd. De kinderen gaan dan onder begeleiding van de hovenier kruiden, struiken en bomen planten. Ook worden er vanuit het IVN nog twee gastlessen verzorgd waar de kinderen leren hoe ze het bosje moeten verzorgen. Wat zou het leuk zijn als we in de toekomst tijdens de lessen aan de slag kunnen met de oogst van ons Voedselbosje. Wij kijken uit naar de volgende stap!

Over Voedselbosjes
Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen. In het Voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, braam, citroenmelisse en colakruid. IVN heeft als droom om samen met partners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een Voedselbosje. Op deze manier nemen we kinderen mee in een nieuw verhaal over voedselproductie, we maken gezond eten toegankelijk en ondersteunen de voedseltransitie in de landbouw.