Omnis doet mee aan Warmetruiendag

Op vrijdag 10 februari is het Warmetruiendag. Zowel de leerlingen als leerkrachten van verschillende Omnis Kindcentra trekken deze dag een dikke trui aan. En de verwarming? Die gaat een graadje lager. Zo maken ze de leerlingen bewust van energiebesparing. En tijdens deze dag mag een bezoek van burgemeester Dijksterhuis en wethouder Weststrate niet ontbreken.

Jong geleerd is oud gedaan
De leerlingen en leerkrachten van Omnis Kindcentrum de Linden in ‘s-Gravenpolder krijgen hoog bezoek. Op Warmetruiendag praat niemand minder dan burgemeester Dijksterhuis met de kinderen over uitstootvermindering van broeikasgassen zoals CO2.
Ook speelt hij samen met de leerlingen een interessante ‘muts op – muts af’ quiz over het klimaat en energiebesparing. Ook de leerlingen en leerkrachten van Omnis Kindcentrum ’t Opstapje in Driewegen krijgen bezoek. Hier komt wethouder Weststrate langs om met de leerlingen te praten en te quizzen.

Het bezoek van de burgemeester en de wethouder is bedoeld om kinderen bewust te maken van de klimaatverandering en dat dit vooral komt door ons energieverbruik. Tijdens de ‘muts op – muts af’ quiz leren zij spelenderwijs veel over energiebesparing en duurzaamheid dankzij leuke vragen, interessante weetjes en soms een instinker.

Over Warmetruiendag
Warmetruiendag is de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. De cijfers: als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO₂. Dat is bijna 30 procent van de CO₂-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. Het doel is om nog meer mensen te enthousiasmeren voor energiebesparing. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de mensen bewuster omgaat met energie nadat ze hebben deelgenomen aan Warmetruiendag.